Ga terug
cottage cheese biscuits scones ontbijt hüttenkäse

Cottage cheese biscuits

Deze cottage cheese biscuits zijn ideaal voor tijdens het ontbijt of de lunch. Snel gemaakt, en lekker met zowel zoet als hartig beleg. Met dit recept maak je 4-5 biscuits.
5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 135 gram bloem
  • ½ eetlepel bakpoeder (8 gram)
  • ¼ theelepel zout
  • theelepel baking soda
  • 40 gram boter (in kleine blokjes gesneden)
  • 60 gram cottage cheese (hüttenkäse)
  • 60 ml melk (koud)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier, of met een siliconen bakmat.
  • Doe de bloem, zout, bakpoeder en baking soda samen in een kom, en meng dit door elkaar.
  • Meng de cottage cheese en de melk in een aparte kom.
  • Voeg de blokjes boter toe aan de kom met de bloem.
  • Kneed de boter vervolgens door de bloem. Gebruik je vingertoppen om de boterblokjes iets te pletten. Ga hier mee door totdat de boter qua formaat op cornflakes lijkt.
  • Meng nu ook de cottage cheese en de melk met een vork door het mengsel.
  • Bestuif je aanrecht met bloem, en doe op je handen een beetje bloem. Probeer een bal te maken van het deeg. Stort het deeg op je aanrecht.
  • Verdeel deze bal in 4-5 stukken. Maak hier een ronde platte bal van, en leg deze op je bakplaat.
  • Bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin. Laat even afkoelen op een rooster. De biscuits zijn het lekkerst wanneer ze net klaar zijn.

Opmerkingen

Voeg ook eens wat kruiden, kaas of gedroogd fruit toe. Hier kun je volop mee variëren!
Als je biscuits over hebt raad ik je aan om voordat je ze gaat eten weer even op te warmen in de oven. Ze zijn wel echt op zijn lekkerst als ze vers uit te oven komen.