Cornbread is heerlijk van smaak, licht zoet en romig. De cheddar en jalapeño maken het geheel helemaal af. Een lekker bijgerecht voor bij een soepje of stoofgerecht. Maar uiteraard ook heerlijk om zo een stuk van te eten.
90gram(gesmolten) boter(+ iets extra voor het invetten)
1-2eetlepelshoning
1ei
200mlkarnemelk
kleinblikje mais
1-2eetlepelfijngesneden jalapeños (naar smaak)
100gramcheddar(+ iets extra om er bovenop te strooien)
handjefijngesneden koriander(indien gewenst)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C, en vet een bakblik van 20x20 cm in met een beetje boter.
Doe het maismeel, de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout in een ruime kom. Meng dit door elkaar.
Doe de gesmolten boter, honing en het ei in een andere kom. Mix dit door elkaar. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe.
Voeg de natte ingrediënten nu toe aan de droge ingrediënten. Roer alles goed door elkaar. Voeg nu ook jalapeños, cheddar, mais en koriander toe. Roer alles nog een keer goed door elkaar heen.
Stort het beslag nu in je bakblik. Strooi er nog een beetje cheddar bovenop. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin. Je kan met een satéprikker testen of het gaar is. Wanneer deze er droog uitkomt is het gaar.
Laat het geheel lichtelijk afkoelen, en haal het voorzichtig uit het bakblik. Snij in stukken en serveer. Ook lekker met een beetje boter en/of honing.
Opmerkingen
Cornbread is net uit de oven, wanneer het nog warm is, op zijn best. Heb je een stuk over? Dan kan je het prima in de koelkast bewaren, en voor het serveren weer even opwarmen. Je zult merken dat het geheel dan weer lekker smeuïg wordt.