Ga terug
kastanje chocolade taart cacao kaneel gebak herfst

Chocoladetaart met kastanjes

Deze chocoladetaart is lekker smeuiig en smaakvol doordat er kastanjes door het beslag zitten. Een taart die zeker de moeite waard is om te maken. En past perfect bij de herfst!

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanjecrème (gekocht of zelfgemaakt)*
  • 80 gram volle melk
  • 160 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gram melkchocolade
  • 3 eieren
  • 15 gram suiker
  • ½ theelepel zout
  • 30 gram bloem
  • cacaopoeder om de taart mee te bestuiven

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 °C, en bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Doe de kastanjecrème en melk in een steelpannetje en verwarm dit. Roer dit goed door terwijl je het verwarmt.
  • Smelt in een aparte kom de chocolade en boter. Zelf heb ik dit even in de magnetron gedaan. De chocolade had ik daarvoor al in kleine stukjes gesneden. Je zou dit overigens ook au-bain-marie kunnen smelten, maar zelf vind ik de magnetron sneller. Roer dit mengsel ook goed door elkaar.
  • Splitst de eieren, en doe zowel de dooiers als eiwitten in een aparte kom.
  • Voeg aan de kom met de eierdooiers een stufje zout toe, en mix dit tot een luchtige massa. Je zal merken dat dit wat lichter van kleur wordt. Meng het kastanjemengsel, de chocolade en de boter door dit geheel. Spatel als laatste de bloem en kaneel door dit geheel.
  • Klop de eiwitten vervolgens samen met de suiker op totdat er enigszins zachte witte pieken ontstaan. Het hoeft niet geheel stijf te zijn, dan mengt het namelijk minder makkelijk. Spatel dit nu door het andere mengsel. Zorg ervoor dat je niet te lang blijft mengen. Je wil namelijk zoveel mogelijk lucht behouden.
  • Verdeel het beslag nu over je springvorm, en bak in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Laat de cake even afkoelen, en stop deze dan voor een paar uur in de koelkast. Dan stijft hij verder op. Je zult zien dat de cake dan weer wat meer is ingezakt. Geen paniek, dit hoort zo.
  • Bestuif de chocoladetaart op het laatst met cacaopoeder.

Opmerkingen

*De kastanjecrème kun je zelf maken, of kopen in de winkel. In de tekst heb ik in het kort uitgelegd hoe je kastanjecrème maakt. Heb je hier geen tijd voor of zin in? Dan kun je kastanjecrème over het algemeen vaak bij biologische supermarkten vinden. Het wordt dan ook wel crème de marron genoemd.