Breng de volle melk samen met 100 gram slagroom in een steelpannetje rustig aan de kook. Haal van het vuur als het gaat koken.
Doe de chocolade in een kom, en giet het warme roommengsel hierover. Laat een minuutje staan, en roer vervolgens door totdat het helemaal gemengd is. Je hebt nu een gladde chocoladesaus. Laat even afkoelen.
Klop ondertussen de resterende slagroom op. Zorg dat deze niet helemaal stijf is, maar nog een beetje flexibel en zacht. Zo kan je het namelijk beter mengen met de rest.
Spatel de slagroom voorzichtig door de chocolade. Zorg dat het goed gemengd is, maar roer niet te lang door. Je mousse wordt anders minder luchtig.
Giet nu een deel van de mousse (ongeveer ⅓) in een grote ronde siliconen bakvorm met een diameter van 18 cm totdat de bodem van de vorm helemaal bedekt is. Ik gebruik hiervoor een bakvorm van Silikomart, de 'Eclipse'. Zorg dat je de bakvorm op een bord hebt liggen. Het makkelijkst is om dit bord straks samen met de bakvorm in de vriezer kunt stoppen.
Haal nu de chocoladecake/cremeux uit de vriezer, en leg deze in de chocolademousse.
Bedek vervolgens helemaal met chocolademousse. Zorg dat je vorm ook in de randen goed gevuld is. Laat aan de bovenkant een beetje ruimte over voor je dacquoise bodem.
Leg de dacquoise bodem nu met de krokante chocoladelaag naar beneden op de chocolademousse.
Zet het geheel vervolgens in de vriezer, en laat zeker 2 uur staan.