Doe de slagroom in een steelpannetje, en haal van het vuur wanneer het gaat koken.
Doe de chocolade in een kom, en giet de warme slagroom hierover. Laat even staan, en meng vervolgens tot een egale massa. Roer nu ook de boter in kleine blokjes door dit mengsel. Als het goed is is alles nu goed gemengd. Mocht het niet goed gesmolten zijn kun je het altijd nog even au-bain-marie verwarmen.
Voeg alle overige ingrediƫnten toe aan dit mengsel. Meng goed door elkaar. Gebruik je andere koekjes, of zijn deze net even wat fijner? Voeg dan wat extra 'vulling' toe. Het mengsel moet uiteindelijk rijkgevuld zijn.
Leg een stuk vershoudfolie klaar. Stort het chocolademengsel hier op, en vorm er een worst van. Pak het stevig in met vershoudfolie. Draai de uiteinden dicht. Ik heb dit vervolgens in een cakeblik gestopt. De vorm bleef hierdoor beter behouden.
Stop dit geheel nu in de koelkast en laat dit opstijven. Dit duurt zeker een paar uur.
Pak de salami uit, en bestuif met poedersuiker. Snijd in plakjes.
Opmerkingen
Voeg gerust andere dingen toe als vulling voor de salami. Cranberry's, abrikozen of andere soorten noten zijn hier ongetwijfeld ook lekker in. Of varieer eens met het type koekjes wat je erin doet.