Ga terug
suikerlatten chocolade pepernoten kruidnoten sinterklaas koek bakken

Chocolade kruidnoten suikerlatten

Er zitten weliswaar geen kruidnoten of pepernoten door deze suikerlatten. Wel doen ze mij er erg aan chocolade kruidnoten denken. Dit door de speculaas en chocolade. Met dit recept maak je twee suikerlatten.

Ingrediënten
  

  • ½ ei 40 gram
  • 250 gram bloem
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 7,5 gram bakpoeder
  • 3 gram zout
  • 60 ml volle melk
  • 30 gram boter op kamertemperatuur
  • ½-1 theelepel suiker
  • 1-2 theelepels speculaaskruiden

Optioneel: glazuur

  • 20 gram cacaopoeder gesmolten
  • 60 gram poedersuiker
  • ½ eetlepel water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier, of een siliconen bakmat.
  • Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de theelepel gewone suiker, in een beslagkom. Kneed dit tot een samenhangend deeg.
  • Verdeel het deeg in twee stukken, en rol ieder stuk uit tot een lat van circa 25 cm lang. Laat wat ruimte vrij tussen de twee latten. Bestrooi de latten met de overgebleven suiker.
  • Bak de koeken in circa 20-25 minuten gaar. Laat afkoelen op een rooster.

Indien gewenst: glazuur

  • Meng alle ingrediënten voor het glazuur in een kommetje totdat je een glad en smeerbaar glazuur hebt. Is dit nog niet zo? Voeg dan nog een beetje water toe.
  • Verdeel het glazuur over de koeken. Laat dit vervolgens uitharden. Dit duurt zeker een uurtje.

Opmerkingen

Ook zonder het glazuur zijn deze suikerlatten overigens heerlijk!