Maak de zwarte thee. Giet de thee vervolgens over de gedroogde vruchten (rozijnen, vijgen en pruimen). Laat dit een nachtje of een paar uur staan.
Verwarm de oven voor op 160°C, en vet een cakevorm in.
Doe het mout extract in een steelpannetje, en voeg ook de suiker toe. Zet het vuur op middelhoog, en verwarm dit totdat de suiker geheel is opgelost. Roer dit continu door. Haal vervolgens van het vuur, en laat even afkoelen.
Doe de bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een beslagkom, en giet het suikermengsel erbij. Voeg ook de gedroogde vruchten (inclusief het overgebleven vocht) en de walnoten toe. Meng dit goed door elkaar.
Voeg nu ook de eieren toe, en mix alles goed door elkaar.
Giet het beslag in je cakevorm, en bak dit in ongeveer 60 - 75 minuten gaar. Test of je cake al gaar is na ongeveer 60 minuten door een satéprikker in je cake te prikken. Komt deze er schoon en droog uit? Dan is je cake gaar.
Besmeer de cake als hij nog warm is nog met wat extra mout extract of stroop. Laat de cake nu verder volledig afkoelen. Bewaar (afgesloten) op kamertemperatuur. De cake is overigens na 2 dagen waarschijnlijk op zijn lekkerst.