Snijd de rabarber in kleinere staven die net zo breed zijn als je cakeblik.
Doe de drop samen met de water in een steelpannetje. Breng dit aan de kook, en roer regelmatig door totdat alle drop is gesmolten. Is het een beetje aan de dikke kant? Voeg dan nog wat extra water toe.
Als de drop gesmolten is doe je hier de rabarber bij in. Laat dit hoogstens 5 minuten doorkoken. De rabarber moet nog niet helemaal slap zijn.
Vet je cakeblik in met een beetje boter, en bekleed de bodem van je cakeblik met een bakpapiertje. Zorg ervoor dat het bakpapier aan de lange zijden van het cakeblik iets uitsteekt aan beide kanten. Dan kan je uiteindelijk de cake er makkelijker uit tillen.
Haal de rabarber uit de dropsiroop, en leg deze onderin je cakeblik. Lepel hier nog een beetje van de siroop overheen. Pas wel op dat je er niet té veel in doet. Anders wordt je cake moeilijk gaar.
Verwarm de oven alvast voor op 180 °C.
Doe de boter en suiker in een beslagkom, en mix dit door tot een romige massa.
Voeg vervolgens ook het ei toe, en mix nog even goed door elkaar.
Meng de bloem, bakpoeder en gemberpoeder in een aparte kom.
Voeg nu ook het bloemmengsel toe aan de overige ingrediënten, en zorg dat alles goed gemengd is. Voeg op het laatst ook de zure room, melk en de stemgember toe. Meng dit nog even kort door elkaar.
Giet het beslag nu in het cakeblik. Bak de cake in circa 30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Wanneer deze er droog uitkomt is de cake klaar. Laat de cake vervolgens afkoelen.