Ga terug
cachapas pannenkoekje pancakes mais mozzarella kaas queso

Cachapas - mais pannenkoekjes

Dit is een recept voor pannenkoekjes gemaakt van verse mais. Heerlijk als lunch of ontbijt. Zeker als je ze ook vult met een romige soort kaas, zoals mozzarella.

Ingrediënten
  

Pannenkoekjes

  • 350 gram (verse) mais
  • 120 ml melk
  • 1 ei
  • 40 gram maismeel
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • extra: boter om de koekenpan mee in te vetten

Toevoegingen

  • 1 flinke bol mozzarella
  • optioneel: geraspte kaas voor bovenop de cachapas
  • optioneel: tabasco, zure room en/of Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor de pannenkoekjes in een blender, en pureer dit tot een beslag. Heb je geen blender? Dan kan je dit ook prima met een staafmixer doen.
    Laat dit vervolgens even een kwartiertje staan. Je zal merken dat het beslag hierdoor wat dikker gaat worden.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, en doe een klontje boter in de pan.
  • Bak pannenkoekjes van het beslag. Draai na 4-5 minuten het pannenkoekje met een spatel om. Bak beide kanten van de pannenkoekjes totdat deze mooi goudbruin zijn.
  • Wanneer de pannenkoekjes bijna klaar zijn beleg je een helft van de pannenkoekjes met mozzarella. Vouw het pannenkoekje vervolgens dubbel, en laat nog even in de pan totdat de mozzarella alvast wat is gesmolten. Indien gewenst kun je er nu ook nog wat geraspte kaas overheen doen.
  • Serveer de cachapas nog met wat zure room of Griekse yoghurt. Ook is het lekker om er nog een frisse salsa en/of een pittig sausje bij te eten. De cachapas zijn het lekkerst als ze nog warm zijn.

Opmerkingen

In Venezuela worden deze pannenkoekjes gevuld met queso de mano. Dit is een romige kaassoort die je in Nederland niet makkelijk zult vinden. Daarom heb ik dit vervangen door mozzarella. Een andere soort kaas kan ook prima. Of probeer eens een geheel andere vulling, zoals bijvoorbeeld wat verse tomaten.