Ga terug
slagroomtruffels cacao pure chocolade butterfly pea flower blauw room

Butterfly pea flower slagroomtruffels

Deze slagroomtruffels zijn net wat anders dan de gewone slagroomtruffels. Door de butterfly pea flower kleuren ze mooi blauw van binnen. Deze heerlijk romige truffels met pure chocolade zijn perfect voor ieder moment. En erg leuk om als cadeau weg te geven.

Ingrediƫnten
  

  • 175 gram slagroom
  • 75 gram suiker
  • 2 eetlepels buttefly pea flower thee naar smaak
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • snuf zout
  • 250 gram pure chocolade
  • cacaopoeder om de truffels doorheen te rollen

Instructies
 

  • Doe de suiker en slagroom in een steelpannetje, en breng dit aan de kook. Roer dit goed door elkaar zodat de suiker goed oplost. Wanneer dit kookt haal je dit van het vuur. Voeg hier de butterfly pea flower thee aan toe. Laat dit mengsel nu afkoelen tot kamertemperatuur. De butterfly tea flower laat je nu intrekken. Haal het mengsel vervolgens voordat je het verder gebruikt door een zeef zodat de blaadjes eruit zijn.
  • Klop de boter, welke op kamertemperatuur is, luchtig. Voeg nu geleidelijk het afgekoelde slagroommengsel toe aan je boter. Blijf doorkloppen. Stop wanneer je een goed gemengd, en luchtig, mengsel hebt.
  • Stop dit mengsel in een spuitzak met een (vrij groot) rond spuitmondje. Bekleed een bakplaat - die in je vriezer past - met bakpapier, en spuit hier de truffels op. Stop dit vervolgens in de vriezer. Laat dit op zijn minst een uur bevriezen.
  • Smelt net voordat je de truffels uit de vriezer haalt de chocolade au bain-marie. Zet ondertussen ook een kommetje met cacao klaar.
  • Haal de truffels uit de vriezer, en dip ze stuk voor stuk door de gesmolten chocolade. Rol ze vervolgens met een vork door de cacao. Leg de truffels hierna op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade even uitharden. Bewaar de slagroomtruffels in de koelkast.

Opmerkingen

Ik heb de butterfly pea flower (ook wel kittelbloem of vlindererwt genoemd) gevonden bij een Aziatische supermarkt. Als je de butterfly pea flower weglaat heb je klassieke slagroomtruffels. Mocht je dus geen butterfly pea flower thee kunnen vinden is het nog geen probleem.
Het kan gebeuren dat je slagroommengsel schift. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je boter te koud is. Dit kan je gelukkig makkelijk verhelpen! Verwarm je slagroommengsel au bain-marie (dus door de kom boven een pannetje heet water te verwarmen), en mix het tegelijkertijd door elkaar. Je zal zien dat het mengsel weer goed zal mengen naar mate het verwarmt.