Maak de avond van tevoren de poolish. Dit doe je door alle ingrediënten te mengen in een kom. Dek de kom af met een (met zonnebloemolie ingevet) stuk plasticfolie. Laat ongeveer een nachtje staan op kamertemperatuur.
Doe alle ingrediënten samen met de poolish in een kom en meng dit goed door elkaar.
Heb je een keukenmachine? Laat het deeg dan ongeveer 10 minuten door je machine kneden. Zo niet, dan zul je het deeg op je aanrecht moeten storten, en met de hand moeten kneden. Hou er rekening mee dat dit ongeveer 20 minuten zal duren. Op het moment dat je tussen je vingers een vliesje kunt trekken van het deeg dan is het klaar.
Vet een ruime kom in met zonnebloemolie. Ik doe meestal een scheut olie in de kom, en gebruik vervolgens een stuk keukenpapier om dit goed te verdelen.
Maak een bal van je deeg, en stort dit in de kom. Dek af met een vochtige theedoek, en laat ongeveer 1 uur op kamertemperatuur staan. Wanneer je deeg ongeveer 2x zo groot is geworden is het klaar.
Zet een bakplaat klaar, en leg hierop een vel bakpapier.
Bestuif je aanrecht met een beetje bloem, en stort je deeg hierop. Druk het geheel goed plat. Verdeel het deeg vervolgens in 6 stukken. Maak hier bolletjes van. Dit doe je door de zijkanten van de stukken deeg in het midden bovenop het deeg te vouwen, en het stuk deeg nu om te draaien. Duw de zijkanten van het deeg onder het bolletje terwijl je het deeg ronddraait. Hierdoor gaan de bolletjes onder spanning staan, en krijg je mooie ronde bolletjes. Leg ze nu op je bakplaat.
Bestrijk de bolletjes met een beetje water, en strooi de zonnebloempitten er nu op. Door het water blijven ze plakken.
Dek de bolletjes af met ingevet plasticfolie. Of doe ze in een plastic tas, en sluit deze af met een elastiekje. Laat ongeveer 1 uur staan op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten gaar.
Haal uit de oven, en laat afkoelen op een rooster voordat je ze aansnijdt.