Maak de melk lauwwarm (ongeveer 30 °C). Doe de melk bijvoorbeeld even in de magnetron. Zorg ervoor dat de melk niet te warm is.
Doe vervolgens alle overige ingrediënten voor het deeg in een kom, en meng dit met een spatel door elkaar.
Heb je een keukenmachine? Laat het deeg dan ongeveer 10 minuten door je machine kneden. Zo niet, dan zul je het deeg op je (bebloemd) aanrecht moeten storten, en met de hand moeten kneden. Hou er rekening mee dat dit ongeveer 20 minuten zal duren. Op het moment dat je tussen je vingers een vliesje kunt trekken van het deeg dan is het klaar.
Vet een ruime kom in met zonnebloemolie. Ik doe meestal een scheut olie in de kom, en gebruik vervolgens een stuk keukenpapier om dit goed te verdelen. Maak een bal van je deeg, en stort dit in de kom. Dek af met een vochtige theedoek, en laat ongeveer 1 uur op kamertemperatuur staan. Wanneer je deeg ongeveer 2x zo groot is geworden is het klaar.
Vet een broodbakblik (van 23x13 cm) in met een beetje zonnebloemolie. Het bakblik dat ik gebruik is geschikt voor een brood van 900 gram.
Verdeel het deeg in twee stukken. Rol de beide stukken deeg uit tot een rechthoek van circa 25x35 cm. Verdeel de afgekoelde vulling over beide stukken deeg. Laat een beetje ruimte (circa ½ – 1 cm) aan de zijkanten vrij.
Rol beide stukken op. Begin aan de kant van 25 cm met rollen. Knijp de uiteinden van de twee stukken aan elkaar. De twee stukken deeg wikkel je nu om elkaar heen. Knijp de andere uiteinden ook lichtelijk aan elkaar. Leg het deeg vervolgens in het bakblik.
Dek af met een vochtige theedoek of vershoudfolie. Laat nu ongeveer 45-60 minuten rijzen. Je kan het nu ook in de koelkast plaatsen en een nachtje laten staan.
Verwarm de oven in de tussentijd voor op 180 °C.
Bestrijk het brood met het halve geklutste ei. Hierdoor krijgt het een mooie bruine glans.
Bak vervolgens het brood in ongeveer 45 minuten gaar. Het brood is nu mooi goudbruin aan de bovenkant. Laat even afkoelen voordat je het brood aansnijdt.