Ga terug
pure chocolade ruby bonbons roze framboos pistache ganache

Bonbons met framboos en pistache

Met dit recept maak je heerlijke bonbons die ook erg leuk zijn als cadeau voor bijvoorbeeld Valentijnsdag. Door de ruby chocolade hebben ze een roze accent. Ze zijn bovendien gevuld met pistache en framboos.
Ik heb zelf een harde vorm voor 24 bonbons van polycarbonaat gebruikt.

Ingrediënten
  

Gesuikerde pistache

  • handje pistachenoten (voor elke bonbon 1 pistache)
  • 2 theelepels suiker

Ganache met framboos

  • 80 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • 40 gram slagroom
  • 1 theelepel gevriesdroogde framboospoeder

Ganache met pistache

  • 80 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • 40 gram slagroom
  • 50 gram pistachepasta

Buitenkant bonbons

  • 40 gram ruby chocolade (in stukjes gehakt)
  • 250 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)

Instructies
 

Gesuikerde pistache

  • Doe de pistachenoten samen met de suiker in een steelpannetje, en verwarm dit op middelhoog vuur. Bak de nootjes totdat het suikerlaagje gekaramelliseerd lijkt.
  • Doe de nootjes op een stuk bakpapier om af te koelen. Ze moeten helemaal afgekoeld zijn om verder te kunnen verwerken.

Ganache

  • Doe de chocolade in een kommetje. Verwarm de slagroom in een steelpannetje. Haal van het vuur als het begint te koken.
  • Giet de warme slagroom over de chocolade, en laat dit even 1-2 minuutjes staan. Meng vervolgens alles door elkaar tot een homogene massa.
  • Voeg nu het framboospoeder of de pistachepasta door de ganache. Laat de ganache volledig afkoelen voordat je dit verder verwerkt. Zelf vond ik het overigens het makkelijkst voor het in elkaar zetten om de ganache in een spuitzak te doen.

In elkaar zetten bonbons

  • Tempereer de ruby chocolade. Doe dit vervolgens in een spuitzak, en knip een klein puntje eraf. Ga met je spuitzak heen en weer over je bonbonvorm. Schraap de overtollige chocolade weg met een krabber. Laat de chocolade vervolgens even in de koelkast uitharden. Als je chocolade goed getempereerd is zal dit snel gaan. Laat dit niet te lang in de koelkast staan. Je wil niet dat je vorm erg koud wordt.
  • Tempereer nu ook de pure chocolade. Vul je bonbonvorm met de pure chocolade.. Doe de vorm vervolgens op de kop, en schud alle overtollige chocolade uit de vorm. Vang deze chocolade wel op om de bonbons later mee te sluiten. Schraap ook weer met de krabber over de bovenkant van je vorm. Zo haal je de chocolade uiteindelijk ook makkelijker uit zijn vorm. Doe vervolgens de vorm weer even (ongeveer 10 minuten) in de koelkast.
  • Doe een laagje ganache in de bonbons, en druk hier een pistache in. Doe vervolgens nog wat extra ganache in de bonbons. Je kan hiervoor één soort ganache gebruiken, of de onderste helft met één soort vullen en de rest met de andere soort. Vul de bonbons overigens niet helemaal tot de bovenkant. Er moet immers nog een laag chocolade overheen.
  • Bedek de bonbons tot slot nog met een laag getempereerde pure chocolade. Het kan zijn dat je hiervoor je chocolade weer even moet verwarmen.
  • Laat de bonbons volledig uitharden.

Opmerkingen

Je kan deze bonbons ook prima met één soort ganache maken. Ook dan zijn ze verrukkelijk. Je hebt overigens sowieso ganache over. Dit kan je alleen erg goed even bewaren, en in andere recepten gebruiken.
Ruby chocolade kan je online bestellen. Mocht je dit niet kunnen vinden kun je dit ook weglaten.