Doe de kikkererwtenmeel, kurkuma en het zout in een steelpannetje. Doe een kleine scheut water erbij, en roer met een garde tot een glad geheel.
Voeg ook de rest van het water toe, en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 5-10 op middelhoog vuur rustig doorkoken. Roer regelmatig door met een garde.
Vet ondertussen een bakblik van 20x20 cm in met zonnebloemolie.
Als het mengsel in het pannetje iets ingedikt is, en glanst, stort je dit in het bakblik.
Dek het bakblik af, en laat op kamertemperatuur zeker een paar uur opstijven. Des te langer je wacht hoe steviger de tofu zal worden. Ik maak dit meestal een avond van te voren.
Snijd de tofu nu in het gewenste formaat. Ik heb er blokjes van gesneden. Heb je meer tofu gemaakt dan je in één keer op kan eten? Geen probleem, stop de rest dan in een bakje, en bewaar dit in de koelkast. Dit blijft wel een paar dagen goed.