Ga terug
Bircher muesli abrikozen appel walnoten

Bircher muesli

Deze bircher muesli is een soort overnight oats. Lekker, vullend en gezond om als ontbijt of lunch te eten. En het is ook nog eens makkelijk te maken, Met dit recept maak je circa 2-3 porties.

Ingrediënten
  

  • 120 gram havermout
  • 1 grote appel (100-120 gram)
  • sap van halve citroen
  • 220 ml melk
  • 50 gram (Griekse) yoghurt
  • 1 eetlepel honing of suiker
  • snuf zout
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel kardemom (indien gewenst)
  • 30 gram noten (ik heb walnoten en amandelen gebruikt)
  • 25 gram rozijnen
  • gedroogde abrikozen (indien gewenst)
  • gedroogde ananasstukjes (indien gewenst)

Instructies
 

  • Rasp de appel met een grove rasp fijn. Doe de appel vervolgens in een grote kom.
  • Voeg het citroensap nu gelijk toe aan de geraspte appel. Dit voorkomt dat de appel snel bruin wordt.
  • Voeg ook de andere ingrediënten allemaal toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar. Lijkt het allemaal erg droog? Voeg dan nog een beetje extra melk toe.
  • Laat het geheel een nachtje in de koelkast staan. De volgende ochtend heb je een heerlijk ontbijtje. Je kan nu eventueel nog wat vers fruit, geroosterde noten en/of honing toevoegen aan je bircher muesli.

Opmerkingen

Je kan goed variëren met de samenstelling van de bircher muesli. De basis is de havermout, appel en melk. Voeg gerust je favoriete soort noten of gedroogd fruit toe. Of probeer eens een versie met banaan, sinaasappel en/of ananas.