Verhit de oven voor op 180 °C.
Snijd de ui in stukjes. Verhit de olijfolie in de koekenpan, en voeg de ui toe. Pers ook de knoflook uit in de pan.
Terwijl de ui gaar aan het bakken is snijd je de aubergines ook in blokjes. Voeg nu ook de aubergines, de komijn en de kurkuma toe aan de koekenpan.
Bak het geheel, terwijl je regelmatig roert, voor ongeveer 10 minuten door. Bak totdat de aubergine helemaal zacht is, en zet dan het vuur uit.
Verkruimel in de tussentijd de walnoten in kleinere stukjes. En als je cranberry's vrij groot zijn, snijd deze dan ook in iets kleinere stukjes. Als de aubergine klaar is voeg je de walnoten en cranberry's vervolgens toe aan de koekenpan. Meng alles door elkaar.
Klop de eieren in een beslagkom los, en voeg peper en zout toe aan het mengsel.
Vet een bakvorm van 20x20 cm in met olijfolie. Bekleed de bodem met bakpapier. Ik zorg er vaak voor dat het bakpapier aan twee zijden over de rand steekt. Hierdoor kun je het geheel uiteindelijk makkelijk uit de vorm halen.
Verdeel de aubergine over de bakvorm. Giet vervolgens het eimengsel hier overheen. Roer het met een vork of spatel kort door zodat alles goed gemengd is.
Stop het geheel in de oven voor ongeveer 30-40 minuten. Als de bovenkant goudbruin is, en je er een satéprikker schoon en droog uit kan halen, is het klaar.
Haal de kuku uit de vorm, en laat kort afkoelen. Snijd het geheel in stukjes, en doe - indien gewenst - voor het serveren nog een beetje grof zeezout over de kuku.