Verwarm de oven voor op 180 °C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de zout en bloem in een kom, en meng dit door elkaar.
Voeg de boter toe, en kneed dit door elkaar.
Voeg vervolgens ook het geklutste ei toe. Voeg ook geleidelijk het water toe. Zorg ervoor dat je niet te veel melk toevoegt, anders wordt het deeg moeilijk te verwerken. Kneed tot een samenhangend deeg.
Bestrooi je aanrecht rijkelijk met bloem. Rol het deeg voor de empanada's uit, en steek hier grote rondjes uit. Of maak bolletjes, en rol deze uit tot ronde plakken. Doe hier ongeveer een eetlepel vulling op, en vouw de empanada dicht. Zorg ervoor dat je niet te veel vulling gebruikt. Anders willen de empanada's niet goed dicht. Druk de naad met een vork dicht. Leg de empanada vervolgens op je bakplaat.
Bestrijk de empanada's met een kwastje met wat ei. Bak de empanada's in ongeveer 25-30 minuten gaar en goudbruin.